Once upon a party: een feestjurk voor Julie

Ienemiene bracht een nieuw patroon uit. En wat voor een! Zoveel opties en zoveel maten in 1 patroon, dat is zijn centjes dubbel en dik waard.
Haar jasjespatronen konden mij al bekoren omwille van hun perfecte pasvorm en de zeer gedetailleerde uitleg. Ik verwachtte van dit patroon ook niets anders en mijn verwachtingen werden ruimschoots ingelost.
De maattabel komt eindelijk eens overeen met mijn meisjes en Julie pastte perfect in de maten van een 152. We werden beide verliefd op het bovenstukje met de plooitjes. Ik vind Julie het mooist met rechte, aansluitende jurkjes en we gingen dus voor de rechte rok uit het patroon.

De stof ligt hier echt al een hele tijd, ik weet niet meer zo goed waar ik ze kocht. Het is een dikkere stretchkatoen, met een boord bronzen bloemen. Ze is perfect voor mijn “grote meid” (het scheelt nog maar 11cm tussen ons tweetjes). Als ik dingen voor haar naai, denk ik altijd dat het echt wel te lang gaat zijn, omdat de lengte met mijn eigen jurken echt niet zoveel verschil meer is. Als die dan toch perfect blijken te passen moet ik altijd een beetje slikken.
Ze draagt trouwens tegenwoordig mijn nylons en we hebben zo goed als dezelfde schoenmaat :-).
De pasvorm is dus echt perfect, ik moest niets aanpassen. Het kleedje zit comfortabel. Ik voerde met zwarte Venezia voering om plakkende kousen te vermijden.

Het enige wat ik veranderde, is dat ik de rits in de zijnaad plaatste, waar ze normaal voor de middenachter voorzien is. Dat kan alleen als je voor de V- rug kiest, anders kan het hoofd er niet door. Dat zorgt voor een iets perfecter resultaat 

Wij wensen jullie alvast een zalig 2016!
Katrien, Ben, Julie en Hanne

18 thoughts on “Once upon a party: een feestjurk voor Julie

 1. Heel mooi! Blij te lezen dat de matentabel zo ok is want vorige week vielen de patroontjes ook in mijn bus. Hoog tijd om ze uit te proberen met een communicantje in het vooruitzicht!

 2. Mooie versie van deze jurk !
  Mooie stof ook ; staat de jongedame erg goed.
  Ik kocht het patroon ook : maar zoek nog naar een aanpassing , zodat ik dit model ook in tricot kan maken.

 3. Supermooi!
  Ik heb na het zien van je vorig bericht ook het patroon gekocht, maar moest toch ff slikken hoor, bijna 15€ voor een pdf-patroon, waar je zelf nog keiveel knip-en plakwerk aan hebt… Vind het eerlijk gezegd toch wat te duur, maar bon, ik vond niks gelijkaardigs met zo een voorpand (gelijk deze jurk van jou) dus toch maar gekocht.
  Nog ff en je kan kleedjes ruilenmet je dochter 😉

Comments are closed.