De byevamaria – groupies: Singapore soul uit #urbanstylebyevamaria

Toen mij ter ore kwam dat Eva een boek ging schrijven, met tienerpatronen dan nog maakte mijn hart een sprongetje. Eva’s blog is de enige waar Julie op meeleest. En ik mag nog zelden iets naaien voor het kind. Maar dat is met de komst van Urban Style helemaal over… .
Ik maakte een van de jurken uit het boek: de Singapore Soul.
Eva beschrijft Singapore als volgt: georganiseerd, waar niks fout loopt en alles netjes is.
Alles wat Julie niet is dus…

Maar wel de jurk die hier het meest gedragen gaat worden. Wie me op Instagram volgt, zag dat ik ook al een hemd en nog een jurk maakte. Maar dit is de topper van de drie.

Julie zag het zo niet, in de stof die in het boek staat. Maar ik had het helemaal in mijn hoofd en kocht al een bijpassend vest voor ik het kleed in mekaar naaide.Dus ik moest het wel maken ;-).

Aangezien wij echte evamaria – groupies zijn, moesten we ook enkele stofjes uit haar collectie bij Mon Depot hebben. De stofjes zijn net als de patroontjes uit haar boek, helemaal de stijl van Julie.

Ik naaide de rits niet op de jurk zoals in het boek, maar ik zette ze wel zichtbaar in. In de palmbladeren zit wat geel en het past er echt super bij.
Het boek is echt een aanrader voor mama’s met tieners. De patronen zijn eenvoudig maar op tienermaat en vlot in mekaar te zetten. Ze zijn helemaal onze smaak. De handleidingen zijn duidelijk. Ik heb alleen wat getwijfeld over de maat, want er is geen maattabel. Met nameten kwam ik uit op een 146, maar ik denk dat een 152 (en ook Julie haar confectiemaat) toch net iets beter was geweest. In deze stof zit een beetje rek, maar zonder zou het niet comfortabel geweest zijn. 
Het was nogal friskes tijdens onze fotoshoot vandaag. Maar het levert tenminste wat spontane foto’s op, want Julie haar poseerkwaliteiten zijn niet dat… .
Ik vond bij JBC een vest wat ook weer helemaal Julie is: pluizig en warm. 
Mijn dierenarts in spé vroeg en kreeg van de Sint (lees: Nonkel Pieter) een microscoop. Want wetenschap is keicool  naar het schijnt.

12 thoughts on “De byevamaria – groupies: Singapore soul uit #urbanstylebyevamaria

  1. Oh zeg, ik ben helemaal in de wolken! Wat een prachtversie, echt top en tienerproof. En een maatrabel: ik kreeg de vraag al een paar keer: de maten komen goed overeen met wat je in de confectie zou kopen, dus ga gewoon daarvan uit.
    Merci voor deze fijne blogpost! x

Comments are closed.