Breien voor dummies: De Pisa Cardigan

Annick stak menig blogster met haar breipriemen. Ook mij… Tijdens het naaiweekend bracht ze haar leuke truitje mee, en ik was helemaal overtuigd: ik ging leren breien!
Het ging echt niet zonder slag of stoot. Ik breide voor dit vest namelijk al een ganse trui, op 2 steken na. En toen liet ik mijn breiwerk vallen en ging een groot deel los… En toen deed ik ook nog iets mis met een schaar en belande hij in de container. Wat toen volgde was drama van de bovenste plank, met echt waar tranen met tuiten. Dat Hanne die dag uit de bocht ging met haar fietske en daarbij in de gips moest hielp ook al niet echt…
Maar dat breien, dat doe ik wel heel graag. Gezellig s’avonds in de zetel met een dekentje :-). Dus dapper begon ik opnieuw, aan het patroontje dat mijn onmiddellijk aansprak uit het breiboek: Jules en Julie voor groot en Klein (van hier).

De mouwen zien er keimoeilijk uit, maar ik zweer het, als ge gewoon doet wat er staat, komt dat echt goed.

Ik kijk ook veel filmpjes bij Wolplein en Garnstudio. Daar leerde ik minderen, meerderen, afkanten, steken opnemen aan de zijkant, steken opnemen aan de bovenkant, knoopsgaten breien en ZEER belangrijk: gevallen steken oprapen :-). 

Hanne moest en zou een spring – foto: hier is hij dus 🙂

Ze viel trouwens een week na het fiets – incident ook nog eens op haar gezicht, met een bult, een kapotte neus en lip tot gevolg. Gelukkig is dat ook weer opgeklaard :-).

24 thoughts on “Breien voor dummies: De Pisa Cardigan

  1. Heb geen verstand van breien maar dit ziet er toch al 'gevorderd' uit ofwel ben je gewoon een natuurtalent! Verliefd op die mouwtjes!!!

  2. Ohhhh Kaat! Weer zo mooi! Ben jaloers op jou talenten 🙂 Ooit 1 keer in de zwangerschap van Sterre en Baukje begonnen met breien maar de steken vielen en vielen en niet het idee hoe ik ze moest ophalen… Dus mss eens die filmpjes beginnen kijken en eens met goede moed terug starten 😀

  3. Heel mooi, ben er ook mee bezig, wat me wat angst aanjaagt zijn de boordjes vooraan(steken oprapen)pf.Bij jou heel mooi.Al aan t denken voor volgend project?

  4. Prachtig! Voorlopig kan ik de breinaalden van Annick nog steeds ontwijken, maar als ik dit zie, is de goesting toch wel groot. Misschien eens beginnen met die filmpjes te bekijken. Dat kan nooit kwaad 😉

  5. O heerlijk, al die breisels die voorbij komen..ook weer prachtig. Lijkt me heerlijk om te kunnen, maar ben niet zo van die hele fijne motoriek ben ik bang..haken was ook geen succes 😉

  6. Amai zo mooi! Ik zou willen dat ik de moed had om het te leren! Zo'n schoon dingen die je kan maken door te breien en te haken! En inderdaad niks zo zalig als een koude winteravond wegkruipen onder een dekentje met een creatief werkje…. Ooit, ja ooit leer ik het nog wel 😉

  7. Proficiat met je eerste afgewerkte trui, daar ben ik nog steeds niet geraakt… Ik kan me volledig inleven in je verhaal van breien met vallen en opstaan. Echt heel mooi, het geeft me moed om verder te breien 🙂

Comments are closed.