Januu voor grote meisjes

 
Het was al weer een hele tijd geleden, dat ik nog voor mijn oudste telg iets mocht naaien. Ik bestelde bij Liesellove twee stofjes die me echt iets voor Julie leken. En ik kreeg gelijk, ze was er helemaal weg van!

Julie is vanaf dit schooljaar de kleinste van de klas en van enige vrouwelijke vormen is nog geen sprake. Ze past nog vlotjes in de Straight Grain maattabel :-).
Over het patroon had ze uiteraard haar twijfels, maar ik dreef toch door want ik zag het helemaal voor me.

 
De stof is een dikkere pique met behoorlijk wat stretch. Ik nam dus zelf maar een maat 9jaar in plaats van de 10j die de maattabel voorschreef. Uiteraard verlengde ik wel wat, maar niet teveel. Mijn tiener heeft het graag kort :-). En zeker met kousen vind ik dat wel kunnen.
 
Het voordeel van stretch in stof is dat ge geen rits nodig hebt, dus ik maakte er een splitje van dat vastzit met een haakje.

Ze is er content mee, en ik ook!

Iemand die toevallig nog een tof tienerjas patroon kent? Want stof dat hebben we al :-)….

17 thoughts on “Januu voor grote meisjes

  1. Raak !
    Deze jurk is absoluut tiener-like.
    Ik kén het probleem van de tienermodellen/patronen….vermits ik naai voor kleindochter van 9…maar die is dan weer de grootste van de klas …draagt maat 158-164.
    Ook jouw stofkeuze is 'raak'.
    Ik wou dat er een groter aanbod was van winkels in mijn buurt die zoiets verkopen ; ik wil namelijk graag de stof 'in 't echt' zien en voelen vooraleer die te kopen. Knap dat jij 'jouw stof' online kon treffen !

Comments are closed.