Hanne Pandabeer

Hanne is dit jaar een panda in het “piratenklasje” van juffrouw Ruth.
Ik nam me net als Griet en Laurence voor om deze winter zoveel mogelijk kleertjes voor Hanne zelf te maken. Bij Julie gaat dat niet, die draagt bijna alleen skinny jeans en daar begin ik niet aan.
Ik maakte de trui uit SVDZ2 in maatje 104 maar verlengde een beetje. Ik tekende er een kraagje bij, want een longsleeve is anders ook zo maar gewoontjes en zo is het wat meer meisje. Bij Veritas vond ik de toffe panda – applicatie van Van Ikke. De stof ligt hier al een tijd in de kast en ik weet niet meer van waar ik ze heb.
Ik deed de zoom met een tweelingnaald. Een hele overwinning want ik ben bang van die dingen, sinds ik een jaar of 2 geleden bijna een stuk in mijn oog kreeg door een brekend geval. Het ging nu trouwens wel goed … . 

20 thoughts on “Hanne Pandabeer

 1. Heel leuk met dat kraagje! Als je zou willen delen hoe je dat deed, mag je mij altijd iets laten weten!
  Mijn dochter is dit jaar de poppemie 🙂

 2. Leuk zo met dat kraagje! Bij mij ook vaak ellende met de tweelingnaald daarom heb ik 'm na een half jaar nog steeds niet vervangen…

 3. Mooi hoor, zeker met dat kraagje! En idd tweelingnaalden, ze zijn een pest! Vaak schiet ik al weg van achter mijn machine zodra ze IETS meer lawaai maakt dan normaal als ik stik met zo'n naald…
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 4. Heel leuk! Ik volg je voornemen om de meeste kleertjes deze winter zelf te maken.
  Mijn 4-jarige volgt voorlopig mijn smaak nog ;-).

 5. Erg leuk weer! Ik kan daarover meepraten, een brekende tweelingnaald. Ook bij mij raakte hij net niet mijn oog. Levensgevaarlijk die dingen en ook het stiksel laat erg vaak los. Jammer want het resultaat is zo mooi, zo af!

Comments are closed.