Het zwarte schaap…

De Roma dress van C’est Dimanche. Een jurk die ik al regelmatig zag passeren in blogland, zowel buitenland als binnenland. Ik vind het een prachtig patroon,.. , echt wel. Maar bij deze jurk is er toch wel een maar…
Ik kocht vorig jaar ergens dit stofje van Anne Kurris bij Mon Depot. Een beetje een impulsaankoop, niet iets wat ik bij normale zinnen in mijn winkelmand zou gooien maar het moet snel gaan bij Mon Depot soms. Hoe langer het in de kast lag, hoe mooier ik het begon te vinden. Mooie  herfstige kleuren en een zacht stofje. Het is de eerste jurk die ik maakte voor de winterkast. Maar het feit dat ze nu pas geblogd wordt, wil waarschijnlijk wel wat zeggen over de regelmaat waarmee ze uit de kast gaat komen. Normaal ben ik zo enthousiast over iets, dat ik dat ook zo snel mogelijk hier wil showen.
En pas op, ik vind ze mooi hoor. Maar het naaiproces liep niet van een leien dakje, dus het is zowat het zwarte schaap van de bende.
Om een of andere reden pasten de zijpanden gewoon niet op het voorpand. Of wel heb ik iets verkeerd overgetekend van het patroon (ik keek het zeker 10 keer na) , ofwel is dit dus niet zo een goed patroon. Het “kraaggedeelte” past niet op mekaar, en de schuine delen naar onder waren van het zijpand langer dan bij het middenpand. Een heel gefrutsel dus, ik kan daar niet goed tegen als ik 12 euro! betaal voor een patroon. 
Een patroon dat trouwens beknopt is van uitleg, zeer beknopt… . Wat mij betreft echt zen 12 euro niet waard, maar goed. Wie mij kan vertellen wat ik verkeerd deed, ik hoor het graag en dan neem ik mijn woorden terug.

Ik volgde ook mooi de maattabel, maar vind de jurk toch vrij ruim, en versmalde de zijnaden nog een centimeter. 

Ik vind er ook niet de juiste kleur vest en kousen bij, maar misschien is donkerblauw een betere optie. Hanne wou niet meer passen, dus dat is voor een andere keer. 

22 thoughts on “Het zwarte schaap…

 1. Jammer dat het patroon zo te wensen overlaat, ik overwoog al vaak het te kopen maar dat houdt me toch wat tegen. Ik vind wel dat jij hier een prachtige versie toont, wat een geweldig stofje!

 2. Zo'n mooie kleedje! De stofkeuze is ge-wel-dig. Typisch het soort stof waarvan ikzelf het potentieel niet zie in een shop, maar helemaal gek van ben als ik er een afgewerkt kledingsstuk in zie (en ze is uitverkocht natuurlijk :-p). Je hebt een geweldig oog voor stoffen!
  Ik hoorde ook al vaak dat het patroon te wensen overlaat, maar het ontwerp zelf vind ik briljant!

 3. Ik vind ze prachtig. Ik had deze jurk al gepind als mogelijk communiejurk voor mijn dochtertje volgend jaar maar na het lezen van jouw verhaal, twijfel ik toch even. Grondig testen dus… Ik vind jouw resultaat alleszins geen zwart schaap maar een zeldzame parel! Supermooi stofje trouwens!

  1. Hier wordt het hopelijk ook de communiejurk van mijn dochter! Ik word een beetje bang als ik je verhaal lees, ik hoop dat het me lukt… Jouw jurk is in elk geval prachtig geworden!

 4. Blij dat je ondanks de frustraties hebt doorgezet want ze is wel supermooi geworden! Ik heb het patroon ook liggen maar nog niet aan toe gekomen dus ik neem je feedback alvast mee in mijn achterhoofd eens ik er aan begin 😉
  Hopelijk gaat ze toch veel uit de kast komen want ik vind deze zeker geslaagd 🙂

 5. wel erg geslaagd! Als je enkel de foto ziet en de naai-perikelen even wegdenkt… Kleurtjes die erbij passen zijn idd blauw denk ik, en iets meer roest-kleurig.

 6. De jurk is prachtig geworden. Jammer van de slechte ervaring. Wellicht nog een keer proberen om te kijken waar het nu aan lag. Heb je gelijk het idee dat je de 12 euro ook echt verbruikt hebt. En een reden om nog een mooi stofje te kopen 😉

 7. als ik het goeie kleur niet direct vind qua kous, dan ga ik meestal voor oker, omdat ik oker overal wel bij vind passen! Ik vind het wel een erg mooie jurk! En vind het jammer om te lezen dat zo een duur patroon te wensen overlaat! Ik meen me ergens te herinneren dat ook An van ienemiene er mee heeft geworsteld!

 8. Dubbel jammer! Toen ik dit zag op facebook, dacht ik:"Wauw, prachtig, die wil ik ook!". Maar als ik dit lees: stofje van Mon Depot, ja dan weet ik al dat ik de website niet meer moet checken. Het gaat daar idd snel, zeker met zulke prachtstofjes als deze. En dan die miserie met dat patroon, dan zakt de moed me ook al in de schoenen…jammer. Toch wel straf dat je er ondanks het lastige patroon, zo'n mooi resultaat van hebt gemaakt!

 9. Heel mooie jurk, jammer dat het naaien niet zo vlot verliep. Ik vind het ook soms slikken hoor, hoe beknopt uitleg soms is bij niet-Belgische ontwerpers. Zeker als de prijs ongeveer hetzelfde is. Dikke chapeau tegelijkertijd voor onze belgische ontwerpers want hun werk is echt fantastisch!

 10. Ik vind het toch een hele mooie jurk geworden! Maar ik snap je frustratie. We zijn hier heel wat gewend in België met zoveel goeie patroonontwerpsters. Daar zijn buitenlandse patronen niks tegen, op enkele uitzonderingen na. Vooral die maten die soms compleet niet kloppen, inderdaad. Ik hoop toch dat de jurk veel uit de kast gaat komen, want ik vind ze erg mooi (inderdaad misschien met een blauwe cardigan).

 11. Ik vind het een geweldig mooie jurk! En ik ben stiekem ook wat blij dat ik niet de enige ben die problemen had met het patroon, het is inderdaad veel geld voor een zeer summiere uitleg.

 12. Idd heel beknopte uitleg, maar wel een van jouw mooiste jurken ! Bij mijn eerste poging (test voor de communiejurk) had ik ook het verschil in lengte, bij de communiejurk zelf heb ik alles goed gemarkeerd en onderaan begonnen met vastspelden, klopte als een bus.

Comments are closed.