Palmbomen doen van vakantie dromen :-)

De zomer is geweldig ingezet! Zalig weer is het geweest, ook al moet ik toegeven dat het voor mij sommige dagen gewoon te warm was. Ik kan daar werkelijk niet tegen. Maar goed, het zwembad heeft al goed dienst gedaan en zeuren dat het ne koude zomer is hoeven we voorlopig ook niet.
The summer in Belgium started great! It was hot, and I must admit that for some days it was just too hot for me. Anyway, the pool was used very much during the first days of our summer vacation. 

Voor de hittegolf maakte ik deze jurk voor Hanne. Iedereen denkt dat het kind een kast met massa’s jurken heeft, maar in feite is mijn bescheiden mening dat het reuze meevalt. Ik koop dus ook geen enkele jurk meer (wat volgens sommigen niet meetelt als excuus maarja 🙂 )
Ik ben ook geen fervente strijker, maar de zelfgemaakte kleertjes strijk ik eigenlijk wel graag.
Before the heat wave, I made this dress for Hanne. Everyone thinks that she has a closet with a huge amount of dresses. But in fact in my humble opinion, it is not that bad :-).
Ik experimenteerde wat met het frulleke aan de kraag. Ik wou niet rimpelen en baseerde met op het tekenen van een cirkelrok om het toch wat gegolfd te krijgen. 
I experimented with the ruffle colar. I did not want to gather. I based the pattern on drawing a circelstkirt to get it a bit wavy. 


De jurk sluit aan de voorkant met een blinde rits. Ik stikte er een halve cirkelrok aan en een elastiek in de taille. Zoals ge ziet had ik niet zo goed opgelet met mijne rok te knippen en staan mijn palmbomen scheef. Jammer vind ik dat, maar helaas niet genoeg stof meer over om opnieuw te beginnen, maar ook niet zo erg dat ze naar de vuilbak moet vliegen, wel? 
Mijn model had er gans gene zin in vandaag. Na wat omkoping (je mag dadelijk naar “Dora” kijken en er mag lak in uw haar), kreeg ik ze toch even mee. En bij de laatste foto kon er zelfs een klein lachje vanaf.

Het gaat hier wat rustiger zijn deze zomer. Uiteraard ook omdat de meisjes veel thuis zijn, er ook nog gewerkt moet worden en we op vakantie gaan. Maar ook omdat ik nu echt wel met een patroon bezig ben. Na veel geprul besloot ik me in te schrijven voor de “Pattern Workshop” . Ik ben daar echt heel tevreden over, want ik leerde ik in vrij korte tijd met Illustrator werken en heb nu een jurk klaar in Hanne haar maat en nog 2 andere maten. Dus wie ambities heeft in die richting, het is de centen dubbel en dik waard. Uiteraard is er nog veel werk (instructies schrijven, alle maten uittekenen,…), en er is voor mezelf geen haast bij. Ik heb dus geen idee wanneer het patroontje uitkomt. Ik moet nog veel uitzoeken over de patroonverkoopbusiness :-). Maar dat ik testers nodig ga hebben staat vast en als de tijd rijp is, plaats ik een oproep op mijn facebookpagina. Wie dus op de hoogte wil blijven, kan die best even liken!

16 thoughts on “Palmbomen doen van vakantie dromen :-)

 1. Mooi! En misschien moet ik dat ook eens gaan volgens, want dat patroontje hier blijft maar liggen.

 2. Ik like al en ik ben benieuwd 🙂
  En verder deel ik je mening over het strijken! Zelfgemaakte kleertjes zijn ook veel gemakkelijker, daar zitten H&M-style geen scheve zomen of niet-schuin-van-draad-geknipte delen in 🙂

 3. haha 'er mag lak in uw haar' 🙂
  Ik had geen scheve palmbomen gezien, enkel een heel mooi jurkje!
  Ik kijk al uit naar jouw patroontjes; nichtjes genoeg hier

 4. Weeral een hele mooie jurk. Zelf strijk ik de zelfgemaakte kleertjes ook het liefste.

  Veel succes ook met het uitschrijven van het patroon!

  Groetjes Daisy

 5. Schoon zeg, dat kleedje! Mooi effect aan die hals, echt wijs! En die palmbomen die scheef staan, who cares? Had je het niet geschreven had ik het nooit gezien!

  Lang leve Dora!

  Veel succes met de patroontjes, komt vast en zeker in orde, daar ben ik van overtuigd!

  Liefs
  Unique Marieke

Comments are closed.