Lola !

Ne schone naam vind ik dat voor een kleedje. Het komt uit Zelfgemaakte Kleertjes 1.
Ik maak eigenlijk nooit iets uit die boeken, voornamelijk omdat de maten helemaal niet overeenkomen met mijn kinderen. Ondertussen kan ik zelf wat dingen aanpassen en probeerde ik het nog eens.Bij het nameten op het patroon zelf, kwam ik uit op een 2jaar, nog steeds. Mijn kleuter groeit eigenlijk alleen in de lengte en weegt al een jaar 15kg. Ze wordt in haar taille dus eigenlijk smaller, het schattige peuterbuikje begint helemaal weg te trekken, gelukkig samen met de peuterkuren. Al doen de dramaqueen – kuren nu wel hun intrede! 


Ik heb dus een zwak voor open rugskes, dat hebben jullie misschien al gemerkt. Al heeft dat blijkbaar zijn voor – en tegenstanders. Deze vind ik echt schattig. Het maken van de jurk ging in eerste instantie goed.
Tot pasbeurt nummer 1… . Alé pasbeurt, ik had gewoon de jurk gemaakt, met rimpelrok en overlocksel en alles. De rug was veeeeel te groot. Losmaken de handel en opnieuw dus. Ik knipte iets te enthousiast en heb nu maar net genoeg ruimte om te overlappen. Daarom zit er in het midden geen knoop, maar kamsnaps. 
Ik maakte een schulpzoom. Best wel wat werk, maar wel met een leuk resultaat!

!
Binnekort is het weer KCW! Het thema is “Reizen” en vandaag mag ik jullie wat inspiratie geven!

Je vindt de post hier.

23 thoughts on “Lola !

  1. tof! Ik vind zo open rugjes wel tof, maar met ons Belgisch weer kan het "aantal keer te dragen zonder dat we 2 weken op tropische reis gaan' wel tegenvallen…

  2. Veel van mijn collega's in de naailes hebben dit jurkje al gemaakt en liepen ook tegen dat probleem aan. Véél te groot. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Ik vind dat modelletje wel tof. Laat de zomer maar komen 😉 Leuke inspiratiepost ook op kcw

  3. Dan kan ik nog bij jou in de leer, de jongste zet nu wat aan, maar de oudste lijkt ook alleen maar langer te worden. Dat schulprandje is echt te schattig!

  4. Zo leuk weer, en dat open rugje, ik vind dat ook zo schattig. Heb nooit gesnapt waarom mensen moeilijk doen over een rug. Die schulpzoom is z'n werk wel waard.

Comments are closed.