Feestjurkenparade!

Ik liet jullie al een van de jurken zien, in dit berichtje. Maar dat meisje heeft nog 2 zusjes en voor hun mocht ik ook een jurk maken. Hun mama mocht gisteren getuige zijn op een trouwfeest en wou kleurrijke kleedjes.

Ik kon me helemaal laten gaan en vond het heerlijk om deze jurken te maken! 
Ik haalde voor alle drie de jurken inspiratie uit Homemade Mini Couture maar paste de patronen fel aan, aan  de maten van de meisjes. Het zijn nogal smalle dames en HMC valt nogal breed en er is bovendien geen matentabel in dat boek. Maar de eerste pasbeurt zat goed, al een geluk… .

Jurk nummer 2 is  geïnspireerd op de Candy Cane. Ik tekende er een cirkelrok aan, want dit meisje houdt van gezwier :-). Aan de achterkant stikte ik 2 linten om een grote strik te maken.


Jurk nummer 3 is te schattig gewoon. De felle stof staat heel mooi bij deze lieve blonde dame!
De jurken “passen” niet echt bij mekaar, maar de rode draad zijn wel de vogels op de stof en de lime accenten in de jurkjes.

Ik heb me hier enorm mee geamuseerd! 

11 thoughts on “Feestjurkenparade!

  1. Heerlijke jurken, echt een hele mooie set en ik vind dat het ook helemaal niet bij elkaar hoeft te passen!. Ik zag de strikzakken al eerder voorbij komen op IG volgens mij, ik vind ze super.

Comments are closed.