Blue Ridge Dress

Ik werd uitgekozen om de mooie Blue Ridge Dress van Hello Holli mee te mogen testen.
Het is eens een heel ander modelletje dan dat ik gewoon ben om te maken  en ik was dan ook erg blij om mee te mogen doen.

I was chosen to test the beautiful Blue Ridge Dress pattern by  Hello Holli.
It is a very different  model than that I’m used to make and therefore I was very happy to that she has chosen me as one of her testers!

De jurk heeft een kort nauwaansluitend lijfje met een rimpelrok eronder. Ze zit helemaal anders in mekaar dan hoe ik gewoonlijk mijn jurken in mekaar steek maar de afwerking is perfect. Er is in heel de jurk geen enkele blote naad te zien en dat geeft toch wel voldoening.
The dress has a short, tight fitting bodice with a gatherd skirt underneath. It is completely different  than how I usually sew a dress but the finish is perfect.That gives a lot of satisfaction when the dress is finished.


De jurk kan in 2 lengtes gemaakt worden: jurk en tuniek. De jurklengte is naar mijn smaak wat lang dus ik korte een pak in, maar niet zo kort als de tuniek :-). Het is een rechte zoom, dus dat gaat gemakkelijk.
The dress can be made in two lengths: dress and tunic. The dress length is a bit long for my taste so I made is shorter but not so short as the tunic :-). It is a straight hem, so it is easy to shorten.
 
 
De hals en armsgaten worden afgewerkt met bias. Dat is niet een van mijn hobby’s. Ik mijd biais een beetje omdat ik het meestal niet mooi vind. Nu maakte ik zelf bias, zoals Holli aanraad. Ook deze werd iets anders aangezet dan ik normaal doe. Er is geen stiksel te zien aan de goede kant.
The neck and armholes are finished with bias. That’s not one of my hobbies. I avoid bias binding a little because I usually do not like it. Now I made the biaisbinding myself, as Holli recommends.  There is no visible stitching on the right side, wich makes is very pretty.
 
 
Ik vind het echt een super schattige jurk en er staat nog eentje op de planning. Het is zeker een aanrader! Het is een ideale zomerjurk.
I think it’s a super cute dress and there’s another one on the schedule. I would defenitly recommend it! It is the ideal summer dress.
 

Het patroon is er enkel in het Engels, maar de duidelijke tekeningen maken al veel goed. Je kan het hier krijgen!
You can buy the pattern in English here.

15 thoughts on “Blue Ridge Dress

  1. Heel mooi kleurencombi! Ik vind de halslijn net iets te hoog precies, maar verder heb je me wel nieuwsgierig gemaakt naar die nieuwe technieken… komt op het verlanglijstje!

Comments are closed.