Otium sweater #1

De opmerking van Eva, heeft me toch wat aan het denken gezet. Die jurkjes zijn allemaal wel heel schattig. Maar een trui met een broek is toch ook wel tof!

In mijn zoektocht naar een tof patroon stootte ik op de “Otium sweater” van Sofilantjes. Vooral de optie met de strik op de achterkant, trok mijn aandacht! Een stoere trui met dat tikkeltje meisje erbij.
Ik koos voor de 3 kwart mouwtjes.

Ik ben niet zo een tricot mens. Ik werk niet zo heel graag met de overlock omdat ik nogal een pietje precies ben. Ik weet dat het ook met de naaimachine kan, maar dan erger ik me weer aan de onafgewerkte naden. Maar bij deze is het netjes gelukt. Ik stikte daarna nog door met  een tweelingnaald en daar ben ik dan ook het langst mee bezig geweest aan heel de trui. Ik denk niet dat ik dat bij een volgende ga doen, want het heeft niet echt een meerwaarde.
Ook het stofje is niet meteen iets wat ik normaal zou kiezen, maar ik ging eens buiten mijn comfort zone. Het is er eentje van Andrea Lauren (bij Lieselove) en ik moet zeggen dat het me wel bevalt. Vrij gemakkelijk te verwerken en mooie kwaliteit. Hanne is alvast heel blij met haar Zebra – trui. 
Ik maakte maatje 4 jaar en die past perfect. Het is Hanne haar confectiemaat, dus die maten zitten netjes hoe ze horen :-). 


De Ariël tattoo moest ook mee op de foto, voila bij deze :-).

Na het zien van deze kreeg ik van Julie een boos gezicht dat ze er ook wel zo een wou. Dus Otium #2 is in de maak :-).

34 thoughts on “Otium sweater #1

 1. Mooi, mooi, mooi!!!
  Hier ook een dochter die meer en meer broeken wil dragen en mama die meer en meer op zoek is naar bloesjes en truitjes om erop aan te doen 😉

 2. Wat een leuke trui en een ik vind de stof fantastisch. Je dochter is er in ieder geval heel blij mee, dat is duidelijk te zien!!

 3. Ik weet niet goed of ik nu tevreden moet zijn dat mijn opmerking je tot deze prachtsweater aanzette, of een beetje ongemakkelijk omdat je daardoor je comfortzone verliet. In elk geval ben ik even hard fan van de truien als van je kleedjes!

 4. Ik ben aangenaam verrast dat die stof zo mooi soepel valt – de stof zit ook niet binnen mijn comfortzone, net als het patroontje 😉 maar ik vind het geheel héél mooi!

 5. Echt tof! En inderdaad, die strik maakt het toch wat meisjesachtiger.
  Zou nog iets zijn voor mijn Fien die enkel broeken en sweaters aan wil.

 6. Truitjes zijn ook leuk! Zeker deze 🙂 En met trui en broek, of met jurk, ze blijft stralen. Ik werk ook liever met mijn naaimachine maar zal wel steeds de naden overlocken. Met tricot doe ik een stretchsteek op de naaimachine en daarna de naad dubbel locken. Best of both worlds!

 7. Deze week ook nog een blogpost gewijd aan het feit dat hier steeds meer broeken gedragen worden. Truien moeten hier dus steeds meer gemaakt worden om de jeansbroeken op te fleuren. Ik vind jouw trui in 1 woord 'geweldig', zowel qua model als qua stof! Ik zet hem zeker op mijn to sew-lijstje!

Comments are closed.