Jessy Jurk – La Maison Victor

Ik naai zelden voor mezelf. In het begin van mijn naaicarièrre meer als nu. Dat komt omdat ik gemerkt heb dat naaisels voor mezelf zelden uit de kast komen. Ik hou niet “retro” stoffen voor mezelf en mijn kledingstijl is ook niet in overeenstemming daarmee. In de winkels kies ik ook vaak voor effen kledij met mooie pasvorm.  Dus op zich vind ik dat dan wel mooi wat gemaakt heb, maar toch komt dat niet uit de kast. Zonde van de tijd en de stof.
Ik ga ook graag shoppen voor mezelf, dat zal er ook wel mee te maken hebben :). 
De patronen uit La Maison Victor zijn wel regelmatig mijn smaak. Niet teveel tralala en eenvoudige stoffen.
Bambiblauw verkoopt prachtige stoffen van Lotte Martens. Ik kocht een mooie lap “Lavendel” met fluo streepjes. Ik zag dat de collectie terug aangevuld is, maar de coupons zijn een pak kleiner. Dit is een van de vorige grote coupons van 120cm x 150cm en ik kreeg er de jurk vlot uit.
Het is echt een tof stofje. Vrij dik, maar erg soepel. Ideaal voor deze jurk en zo is er geen voering nodig. Ze valt ook mooi door.
Wie me volgt op Instagram, weet dat ik een beetje op dieet ben. Voor er weer commentaar komt dat ik niet dik ben: ik kwam dit jaar 5kg aan, en samen met een gigantische suikerverslaving, was dat toch wel een teken om er iets aan te doen. Ik doe dat via Weight Watchers Online en het bevalt me goed.

Ik ging dus in plaats van mijn gewoonlijke maat 38 in LMV een 36 proberen. Met die elastiek in de taille is dat een berekend risico.
Voor mij is de pasvorm perfect. De jurk benadrukt mijn taille, maar verstopt de buik die mijn 2 kinderen tijdens de zwangerschap geruïneerd hebben :-). 

Ik ging nog eens voor een blinde zoom, maar deze keer met de naaimachine ipv met de hand. Ik vind dat die toch nog iets te zien is, maar beter dan een volledig gestikte zoom.

Julie kan nogal goed tekenen en showde met deze tekening daarjuist. Misschien moet ik ook maar eens een kort blond kopje knippen :-). Julie is ook fotograaf van dienst geweest. 
Dit is dus een jurk die zeker wel uit de kast gaat komen, want ze is helemaal mijn ding. Nog wat bruine benen en ik ben helemaal klaar voor de zomer. 

Ik weet graag, wat jullie van mijn creaties vinden! Laat het me weten via een reactie!

47 thoughts on “Jessy Jurk – La Maison Victor

 1. Oh, blij dat ik dit lees, want ik heb net de patronen voor dit model geknipt, in een 38, terwijl ik voor lossere modellen ook eerder een 36 nodig heb. Het is dus nog niet te laat om een maatje kleiner te gaan.
  Zeg, maar was jij nog niet op de hoogte? Deze zomer wordt een wit vel supertrendy. Dat heb ik zelf besloten 😉 Nu nog hopen dat ik een hele beweging op gang trek en dat andere bleekscheten zoals ik binnenkort trots pronken met hun wit velletje!

 2. Wauw, knap!
  Mijn zelfgemaakte creaties voor mezelf komen hier ook nooit de kast uit haha, zo herkenbaar :-).
  Maar bij het zien van LMV ga ik ook altijd weer twijfelen. Ik vind deze versie héél geslaagd, zeker niet in de kast laten hangen hé ;-), zo mooi!

 3. Ik vind dit veruit de mooiste damescreatie die ik recent zag… en staat je ontzettend goed!
  En de tekening is ook prachtig, hoewel ik niet per se voor blond zou gaan 😉

 4. Prachtig! Ik vond dit kleedje meteen ook mijn ding, toen ik het in de LMV zag staan. Helaas past hij niet bij mijn figuur. Bij jou daarentegen!

 5. Wow Katrien! Ik zou je niet herkend hebben, tov je vorige foto's ! Kreeg je haar ook een ander kleurtje? En ik volg je helemaal, wat die maaksels voor jezelf betreffen, ik ben stilaan ook naar simpel en sober aan het neigen, met hier en daar een leuke twist. Deze jurk is alvast helemaal geslaagd!

 6. Heel mooi, ik ben fan!
  Zelf heb ik de okeren variant liggen voor een jurk voor mezelf… Ben benieuwd of het me even goed gaat lukken.

 7. een 36 en dan ben jij op dieet !!! Heel mooie jurk, prachtige stof (alhoewel niet mijn kleuren) al zou ik volgende keer de hals wat aanpassen, op de foto's lijkt hij wat aan de wijde kant, maar dan kan natuurlijk aan mij liggen 🙂

 8. Echt heel mooi! En wat een toeval, ik heb gisteren nog naar dat jurkje zitten kijken in de LMV. Ik vind het een prachtig modelletje en nu ik jouw versie zie, ben ik nog meer overtuigd.
  Dat jurkje gaat veel gedragen worden….Daar ben ik zeker van, staat je echt geweldig mooi! Fijn weekend!

 9. Deze staat ook op mijn planning! Maar ik ben een LMV-leek en een maattwijfelaar (dus excuus voor deze mogelijks onbeleefde vraag, hij is puur naaitechnisch bedoeld 😉 ): welke maat trek jij normaalgezien uit de winkelrekken?

  1. Deze maakte ik twee weken geleden ook. Ik maakte een 36, wat mijn gebruikelijke maat is in jurkjes en heb toch ook nog vééél plaats over. Ik denk dat je gerust zelfs een maatje kleiner kan nemen. Leuke versie trouwens, die je maakte. Laat de zomer maar komen!

 10. Heel tof, zeker ook om ook eens het gezicht te zien achter al deze mooie creaties 🙂 Ik dieet trouwens solidair mee, ook niet omdat het echt moet maar om me terug beter in m'n vel te voelen, want daar gaat het uiteindelijk om … Veel succes!

 11. Zo schoon! Fan van de kleur en van de plooitjes op het voorpand 🙂
  Ik heb bij mezelf ook al gemerkt dat het uiteindelijk de simpelste jurkjes zijn die het meest gedragen worden. (Ook omdat ik daar het minste foutjes bij maak :p)

Comments are closed.