En toch kan ik het niet laten…

Jurken… zowel voor mezelf als de meisjes, ik kan er echt niet genoeg van krijgen. Ik draag ze graag,ik koop ze graag, maar ik maak ze ook zo graag. Af en toe kan ik het ook echt niet laten, om er nog eentje te maken.
Ook al hangt Hannetje haar kast vol jurken en heeft ze er al lang geen meer “nodig”. Jurken maken geeft me rust, omdat ik dat goed kan en er nog zelden een tornmesje aan te pas komt. Deze was op een 3 tal uurtjes af. Patroon tekenen en stof knippen inclusief. Perfecte zondagavondvulling dus.

Ik gebruikte het patroon van de voering van de Mambo jurk uit Homemade Minicouture.
Dus zonder dat tussenstuk en al. Ik vind de halslijn van die jurk zo mooi. 

Ik tekende er zelf zo een open kraag (geen idee hoe het heet) bij om het geheel wat te breken.

Hanne kan tegenwoordig mooi poseren en doet dat ook graag. Twee vliegen in een klap. 

Voor de achterkant werkte ik nog eens met en zichtbare rits. Ook weer om het bleke stofje iets meer pit te geven.
Soms krijg ik de vraag, wanneer ze die jurkjes aandoet? Wel gewoon naar school, thuis op een doordeweekse dag worden deze jurken gedragen. Ik hang niets weg voor zondagen en feestdagen. Hanne is dolgelukkig als ze een jurk aankan dus waarom niet?
Het is alleen veel strijkwerk voor mij πŸ™‚

36 thoughts on “En toch kan ik het niet laten…

 1. elke reden is wel goed genoeg om zo een leuk stofje te gebruiken en wat een zalig jurkje…
  nu gebruiken idd …want straks is het te klein
  gr
  k

 2. In mijn kleerkast is het ook alle dagen zondag!
  Ons mama kan dat zo zeggen, als we ergens gaan winkelen, "is dat mooi genoeg voor zondags"?
  Mijn antwoord is dan altijd, bij mij is het alle dagen zondag. πŸ˜‰

 3. Lovely dress and the girl. I love your fabric choice.
  I cannot stop making dresses either. I have the same problem πŸ˜‰

 4. Heel knap jurkje! Mooie foto's van je dochtertje. Hier dragen mijn dochters ook bijna elke dag een jurk πŸ™‚ Ik maak ze graag en zij dragen ze graag, 2 vliegen in een klap.

 5. Heel mooi! Ik heb de Mambo-jurk zelf ook al eens gemaakt maar was niet zo tevreden met het tussenstuk op de buik. Jouw versie vind ik wel heel mooi, slim om het patroon van de voering te gebruiken en halslijn is echt prachtig!

 6. Waaaaaaaauw weer zo prachtig!!!!
  <3 die halslijn van de mambo ook en wou voor de zomer ook weer meer zo'n kleedjes maken πŸ˜‰
  Verklap je toevallig ook waar je het stofje vond? πŸ™‚ Echt supermooi!!!

 7. Al weer een schoontje! Ik had er vorig jaar ook veel e veel gemaakt die amper uit de kast gekomen zijn. Ik probeer me nu ook wat meer op andere dingen toe te leggen en dat lukt ook aardig πŸ˜‰ Maar als ik dan dit weer zie begint het toch weer een beetje te kriebelen.

 8. Ik geef je helemaal gelijk ivm die halslijn, die is super mooi! Was me nog nooit zo opgevallen :-).
  Prachtig kleedje met een schattige meid erin.
  X. Nicky

 9. Ze kan inderdaad heel mooi poseren! Zo een lief meisje in een prachtig jurkje! Ik naai ook het liefst jurkjes, maar Eloise wil vaak ook een broek aan.. Hier proberen we dus een evenwicht te vinden tussen classy en sporty πŸ™‚

 10. Ze kan inderdaad heel mooi poseren! Zo een lief meisje in een prachtig jurkje! Ik naai ook het liefst jurkjes, maar Eloise wil vaak ook een broek aan.. Hier proberen we dus een evenwicht te vinden tussen classy en sporty πŸ™‚

 11. Mooi! Ik herken de verslavingsproblematiek al probeer ik mezelf te dwingen er ook ander gerief tussen te maken, want hier dragen de meisjes even graag ook al eens eens broek of stoere sweater…

 12. Pareltje weer! Hier gaan de jurken inderdaad gewoon lekker altijd aan als de meisjes daar zin in hebben. Ik vind de halslijn van de mambo jurk ook geweldig mooi zo met die aangeknipt mouwtjes. Ik maakte hem nog maar 1 keer toen ik nog niet zoveel wist van maten aanpassen, de bodice was toen te groot, nu zou ik zonder problemen de juiste maat moeten kunnen maken.

Comments are closed.