Inspired by Fred&Ginger

Oh, wat houd ik daar toch van, zo een open rugske in de zomer. Het is welliswaar nog geen zomer, maar zo kunnen we al meer en meer dromen.

Ik ging een keertje langs bij Fred en Ginger en zag daar deze jurk. Julie en ik waren onmiddelijk verliefd op het rugje. Alleen de stof stond ons niet erg aan, Julie staat niet met de kleurtjes.
Zelf maken dan maar, heel moeilijk leek me dat niet.

In feite was het ook niet zo lastig, alleen gaapt het rugdeel wat. Ik heb het al versmald maar Julie heeft een vrij holle rug. Daarom stikte ik ook nog een neepje achteraan in de tailleband en dat heeft al veel opgelost. In ieder geval stoort het niet erg hard en vanonder is er geen inkijk, zodat de onderbroekenlol niet aan de orde is :-).

De stof die ik gebruikte komt van bij Bellelien. Het is mooi voile van Cotton+Steel en ik denk dat dit een van mijn all – time favorieten wordt. Zo ontzettend mooi!

Ook de voering is van Bellelien, van de Arizonacollectie van Art Gallery. Ook alweer zo schoon!

Ook over het voorpand valt nog wel iets te vertellen. Ik haalde de inspiratie bij StraightGrain. Zij heeft een gratis patroon: de Saudade Sundress waarin deze techniek netjes uitgelegd wordt. Het geeft wel een mooi effect vind ik.

Het rokdeel is er eentje met allemaal plooitjes. Hiervoor hebt ge 3x de omtrek van uw onderstukje nodig. Awel hier had ik dikke chance :-). Ik had 216cm stof nodig. Dat betekend 2x een lap van 108cm breed. Tel daar 2cm naad bij en ge hebt, jawel, 110cm. Laat dat nu net een volledige stofbreedte zijn. Van zo een dingen, daar word ik nu gelukkig van :-).

Voor deze jurk mochten de Petit Pan knoopjes uit de doos. Moeilijk te zien op de foto maar het zijn heel fijne blauwe streepjes.

De uitslag van de give – away volgt morgen. Dat is meer werk als ik dacht!

Ik weet graag, wat jullie van mijn creaties vinden! Laat het me weten via een reactie!

41 thoughts on “Inspired by Fred&Ginger

  1. Heel mooi gemaakt! Ik had deze ook al in mijn inspiratie-map gestoken voor de zomer 😉 dus binnenkort waag ik mij er ook eens aan. Heel mooie stofkeuze. Je dochter staat er prachtig mee!

  2. Echt prachtig seg!!! Komt precies zo uit een boetiekje! 🙂
    Heb ook nog getwijfeld over het stofje, maar en voor de moon bunnies gegaan 😉

  3. Ik vind dit een plaatje. Dit gaat me zeker inspireren. Ik had dat van die plooitjes op het voorpand nog niet eerder gezien. Dat ga ik zeker een x proberen! Je gebt doorgestikt met een opvallend stiksel denk ik he? Kan het op de foto niet heel goed zien. Mooi hoor

  4. Heel knap! Je creaties inspireren me telkens weer, nu er ook eens echt aan beginnen ;-).

Comments are closed.