Naar het feest bij de juffrouw

Mijn 3 jarige kreeg een groeischeut om U tegen te zeggen. In juni nog maat 86, in september maat 92 en nu maar liefst op naar 104. 

De mooie jurk met de vogeltjes kreeg al een extra strook stof in de kleur van het kraagje. Maar deze jurk is zo goed als ongedragen naar een ander meisje haar kleerkast verhuist. Zo jammer :(.

Maar natuurlijk wel een goed excuus om aan een nieuwe collectie te beginnen, al liet ik me ook verleiden om enkele pareltjes te kopen bij F&G (korting op de webshop!). 

Ik ging weer uit van het patroon uit SVDZ met de lange mouw. In plaats van een knopensluiting in het midden te voorzien verhuisde ik ze naar links. De rechte lijn werd hertekend tot een geschulpte rand. Ik teken dat rechtstreeks op de slechte kant van mijn voeringstof en stik dat zo heel rustig. Ge kunt zo in feite alle vormkes stikken :-). 


Ik ging voor netjes en stikte ook al die rondingskes schoon door.

    
Het rokdeel is naar mijn goesting wat te lang. Door de groeischeut (enkel in de lengte, want ik maakte in de breedte nog steeds een 3jaar), moest ik de lengte wat aanpassen natuurlijk. Misschien dat ik het toch nog een 2 tal cm inkort. 
Hanne had dus vandaag kerstfeestje bij de juf. Waar het nog geen 24 uur oude jurkje ondergesmost werd met tomatensoep en chocomel. Ze ziet ook nog zo bleekjes, na een behoorlijke verkoudheid met wat koorts de afgelopen dagen.
Het kroontje kocht ik bij H&M, want datgene wat de Sint meebracht uit de Action heeft het geen 2 dagen overleefd (drama’s, drama’s!). 
Zowel de zoom van de rok als van de mouwen maakte ik met de schulpjessteek van mijn naaimachiene. De stof komt van Petit Couture en is van Art Gallery. Dat is een webshop naar mijn hart trouwens. Nog vrij nieuw maar ik zou werkelijk elke stof die daar te koop is willen. 

Over die lange mouwen moet ik toch ook nog eens denken, ik vind het precies wat teveel van het goeie en twijfel echt om ze af te knippen en haar een vestje erover te laten dragen. Wat denken jullie?

Ik weet graag, wat jullie van mijn creaties vinden! Laat het me weten via een reactie!

29 thoughts on “Naar het feest bij de juffrouw

 1. Héél mooi! Inspiratie gehaald bij Little Miss Y? Ik heb zo'n knopensluiting ook in mijn "inspiratie-map" staan 🙂
  Je dochter staat er prachtig mee!

 2. Ik vind het super mooi! Misschien een drie-kwart mouw van maken. Dat deed ik ook met de verjaardagsjurk voor de dochter, die hetzelfde kroontje droeg 😉

 3. Niet afknippen hoor!! Je fotos overtuigde mij juist dat t toch wel super mooi kan met lange mouwen. Ik bleef twijfelen en bleef bij de korte mouwtjes, maar (afhankelijk vd stof natuurlijk) ik vind hem super! Juist eens voor de afwisseling. Heel mooi!

 4. Heerlijk jurkje, prachtig dat randje en ik zou de mouwen ook houden, in ieder geval voor de winter. Eventueel knip je ze af als de temperaturen gaan stijgen.

 5. Ik had al eens een epistel geschreven maar blogger besliste om het op te eten 🙂 in alle geval, super geslaagd, super origineel!!! Mooie stof ook! Lange mouw/korte mouw, allemaal goed!

 6. Helemaal mijn ding, de knopenpad opschuiven geeft een beetje een retro-effect. Zou ik ook wel eens proberen. De lange mouwen zou ik gewoon laten! Met een vestje steekje het jurkje weer een beetje weg.
  Gewoon een volgende versie met korte mouwen 😉

 7. Wat een prachtig gewaadje!

  Ik vind de lange mouwen juist wel mooi! Het geeft het iets Chinees. Ze zijn misschien nu alleen net iets te lang? Waarom niet een dubbele zoom erin?

 8. Ik zou ook gaan voor korte mouwtjes en een mooi roos giletje erover. Dat gaat wat meer opgeven denk ik. Maar wel weer supermooi gedaan, tot in elk detail afgewerkt! Super!!!
  En wat ziet jouw kleine meid er ineens ook zo groot uit!

 9. Echt supermooi jurkje en heel tof met die speciale sluiting. Ik volg je echter in je twijfel over de mouwen; ik zou ze kort maken denk ik. De lange mouwen zijn nu precies een beetje te zwaar bij de rest

 10. ooh zo schoon 🙂
  Ik snap wat je bedoelt met de lange mouw, 't is mooi zo, maar inderdaad wat veel. 'k zou eerder een kapmouwtje doen precies.
  & ja, lang leve de prinsessenkroon van de h&m 😉

Comments are closed.