Most wanted (en een kleine give – away)!

Ik denk dat dit stofje, wel het meest gewilde moet zijn van deze winter.
Overal waar het verschijnt, is het in een mum van tijd uitverkocht.

Ikzelf had niet direct een waauw – gevoel met deze stof. Maar iemand bestelde een kleedje voor haar kleine meid en wou heel graag deze stof. Diezelfde dag zag ik de stof bij Bambiblauw verschijnen en bestelde ik onmiddellijk 2m. Voor de zekerheid, want het kind in kwestie is maar 9 maanden.


Hoe meer ik de stof vast had, hoe mooier ze werd.


Nog meer toevallig kreeg ik ook de nieuwe SVDZ in de bus vorige week. En 1+1 werd 2. De jurk met mouwen en spitse kraag, in het mooie vogeltjes stofje en het kraagje in mooie wol van Bellelien.

Ik naaide een rokje met veel rimpeltjes dat mooi wijd valt.
De voeringrok is de gerende rok uit SVDZ 2. Die zorgt er ook mee voor dat de rok mooi wijd valt.

 Ik gebruikte ook het spitse kraagjespatroon uit het boek.

Het is toch even aanpassen. Het patroon van SVDZ1 gebruik ik heel, heel veel. Ik weet dat ik de armsgaten iets moet vergroten, voor Julie iets moet verlengen… . Hier moest ik weer van nul beginnen, maar de pasvorm van deze jurk is perfect. Geen opmerkingen over, niets moeten veranderen, gewoon PERFECT! Super gedaan Griet!
Ik naaide de afgelopen weken nog vanalles, waar nog niet over geblogd werd, dat is voor later. De schaarse tijd in het licht, om foto’s te maken zitten daar zeker voor iets tussen… .


Ik knipte zuinig en hield nog een half metertje over van dit mooie stofje!

En die geef ik weg, aan een van jullie. Het is niet veel, maar genoeg voor een A – lijntje voor een klein meisje, of een rokje voor een groter meisje. Of als accent in de trui uit SVDZ2 gaat dat ook heel schoon zijn. :-).

Wat moet ge daar nu voor doen?

– Laat een berichtje na hieronder
– Op  woensdag 19 november  rond 20u laat ik een onschuldig handje een naampje trekken uit de pot

– Volgers (via bloglovin of blogger) gooi ik 2x in de pot
Succes!

117 thoughts on “Most wanted (en een kleine give – away)!

 1. Heel erg mooi jurkje… Ik kocht dat stofje vorig jaar al en maakte er een rokje van dat beeldig staat … Wat wil je met zo een stofje
  Ik doe dus niet mee maar vind je jurkje wel super

 2. Ik waag mijn kans en heb de bedoeling om op mijn beurt hiermee iemand anders gelukkig te maken!

 3. Wat een prachtig jurkje! Het stofje is idd geweldig, had het willen bestellen maar te lang getwijfeld zoals zo vaak, en toen was het idd weg πŸ™ ik zou dus heel blij zijn met een half metertje voor een schoon rokje voor de dochter! En ik ben volger via bloglovin πŸ™‚

 4. Ik denk dat het een heel mooi Lotta rokje zou zijn voor mijn nichtjes, met rode flapjes aan de zakjes… Dus zou heel leuk zijn om te winnen!

 5. Ik kende het stofje niet, maar het ziet er heel mooi uit. Met een fantastisch mooi kleefje als resultaat. Ik waag graag mijn kans, voor ofwel een zelfkantrokje voor de 6jarige of een feestkleedje voor het viermaandertje. Volgen doe ik je al geruime tijd via blogger en bloglovin.

 6. Ik val in herhaling, maar wat een schattige meid in een prachtjurkje… ik ben zot van de vogeltjesstof, die inderdaad overal opduikt, dus ik waag graag mijn kans!

 7. Wat een prachtig jurkje!! Het stofje kon mij ook niet direct bekoren, maar hoe vaker ik het zie, hoe liever ik het zie.
  Ik ding graag mee naar het stofje. Ik heb deze week het nieuwe boek gekocht en ga deze middag volop aan de slag met het opmeten van de dochter (want die groeit als kool) en het overtekenen van patronen

 8. Ik ding graag mee, weer zo'n mooi jurkje! Ik volg je sinds kort hier πŸ™‚

  Ik heb geen van beide boeken en net deel 1 gevraagd, maar nu twijfel ik weer…

 9. Mijn dochtertje wordt 1 jaar op 19 november. Met een half metertje kan ik al een mooi jurkje voor haar maken

 10. Erg mooi jurkje. En morgen naar Amsterdam om daar mijn boek op te halen. Hier zit al een meisje te wachten op mooie rokjes en jurkjes uit het boek. Ik doe graag mee voor de stof.

 11. Mooie jurk met lange mouwen. Het boek ligt ergens tussen de cadeautjes die ik voor mijn nakende verjaardag te goed heb. En stof, dat kunnen we altijd gebruiken niet?

 12. leuk gedaan! Hier ligt dat stofje ondertussen ook al enkele maanden in de kast te blinken, maar ik heb nog geen tijd gehad om eraan te beginnen. Een half metertje extra zou wel leuk zijn, want dan heb ik genoeg voor een jurkje voor beide dochters (bijna 4j en 18m), ipv ééntje

 13. Waaaauw! Je blijft me toch verwonderen he met je prachtige maaksels! En dat mooie popje van jou maakt het helemaal af!
  Om dan nog maar te zwijgen van het stofje, echt 'wauw' 'liefde-op-het-eerste-gezicht-stofje'!!
  Ik volg je al een tijdje op bloglovin!! πŸ™‚

  Veel liefs,
  Marieke
  (Www.uniquemarieke.blogspot.be)

 14. Oooh schoon kleedje voor in de winter.
  En mag ik ook meedoen voor het mooie halve metertje? Daar zou ik maar al te graag een kleedje voor ons meisje mee maken.
  En ik ben volger via bloglovin.

 15. Zo'n supermooi kleedje, een prachtig winterjurkje!!
  Voor het stofje doen we natuurlijk ook graag mee, het zou super zijn als we er een kerstcadeautje mee zouden kunnen naaien πŸ˜‰

 16. Wow, zo'n mooi stofje! En uit een halve meter ga ik nog net een rokje voor mijn dochter krijgen! Ik doe mee πŸ™‚

 17. Wat maakte je weer een prachtexemplaar! Ik was overal te laat om het stofje te bestellen, dus ik zou er zΓ³ blij mee zijn!

 18. Heel mooi resultaat! Hier ook aan een eerste jurkje uit SVDHZ 2 begonnen.
  Oh ja, je hebt gelijk, voor die trui in SVDHZ 2 zou dat stofje als accent inderdaad perfect zijn. Ik doe ook graag meeeeeeee!

 19. Super mooi kleedje! Ik zou ook mijn kans willen wagen voor het stofje, het boek svdhz 2 ligt hier ook al klaar om in te beginnen ;-). Ik volg via bloglovin!

 20. Ik heb een klein dochtertje (9 maanden) die op haar mooist is met een A-lijntje dus ik doe graag mee voor dit stofje πŸ™‚
  Volger via bloglovin!

 21. Mooi kleedje! En je dochter staat echt met alles hΓ© πŸ™‚ ik doe graag mee voor een rokje voor mijn dochter! En ik volg je ook op bloglovin πŸ˜‰

 22. Mooi! Ik ben geen fan van SVDZ1, maar vooral het rok gedeelte van deze vind ik wel heel erg mooi! Dus misschien toch maar de 2 aanschaffen ook πŸ™‚

 23. ik heb het stofje hier ook klaargeknipt voor een kleedje uit SVDHZ 2 en kan na een eerste versie zonder met kapmouwen alleen maar bevestigen dat de maten deze keer veel beter zitten (heb het ook dan ook aan Griet gemeld) bij de vorige ook steeds een maat groter en de armsgaten vergroten en u had ik dat patroondeel op het nieuwe patroonblad gelegd om de juiste maat te zoeken en zag direct dat het deze keer juister zit qua maten (trouwens ook blij met de enkele maten, haat dubbele maten , ook in de winkels
  Zeer mooi resultaat jou kleedje! maar aan de give -away doe ik niet mee, ik laat het mooie stofje liever voor iemand die het nog niet heeft!

 24. O wat een prachtexemplaar!! Hier gelukkig ook het stofje weten te bemachtigen..weliswaar in de helft aantal van wat jij veroverde, maar als het goed is toch genoeg voor een jurkje voor de dame…Je foto heeft me overtuigd, haha. Nu nog tijd vinden om alles van de hele to do list af te werken πŸ™‚

  1. O en ik volg je, dus mocht ik toch nog geluk hebben…dan zou de andere dochter heeeeel blij zijn, want dan kan zij er ook iets moois van hebben πŸ™‚

 25. Prachtig jurkje is het geworden! Leuke give away! Natuurlijk wil ik ook graag mijn kans wagen (of 2x dan als volger ;-)). Een mooi rokje of jurkje kan er altijd bij.
  Groetjes Daisy

 26. Vorige reactie is blijkbaar niet doorgekomen, dus ik herhaal πŸ˜‰
  "Volgen doe ik al van in den beginne via bloglovin, en dit stofje zou een prachtig rimpeleindejaarsrokje kunnen worden voor mijn Louise. *fingers crossed*"

 27. Prachtig gemaakt! Ik ben ook helemaal weg van dit stofje, maar nu door dit jurkje te zien ook van dit patroontje! Aangezien mijn 2,5 jarige meid net een 92 draagt ga ik zeker dat nieuwe boek aanschaffen!

 28. waaw fantastisch! Met het nieuwe stof voor durversboek als preverjaardagskado ( morgen is het mijn verjaardag)zou dit schone stofje zeker van pas komen

 29. Prachtig! Dat ligt hier ook al heel lang klaar om te knippen, het is er helaas nog niet van gekomen. En nu twijfel ik ook of ik het nog ga maken, want zo 2 kindjes met hetzelfde kleedje in de klas is misschien wat onnozel. Ik zal er nog eens over slapen πŸ˜‰

 30. ooooooh, mooi!!! Je doet me verwateren naar het tweede svdhz-boek en de stof natuurlijk ook! Maar ik wacht op de sint daarvoor πŸ˜‰ maar waag wel al men kans voor het stofje!

 31. Waw, mooi kleedje, mooi stofje! Ik ben ook blij te horen dat de kleedjes uit svdhz2 niet meer hoeven aangepast te worden. Dit spaart alweer een beetje werk πŸ˜‰ Ik wil graag meedoen voor het stofje. Het nieuwe patroontje van compagnie m, het lotta rokje, zou ik dan direct kunnen uitproberen voor mijn dochter.

 32. Ik zou er nog een rokje voor mijn dochter uitkrijgen denk ik.
  Ik volg je al even op Blogloving. Dus fingers crossed πŸ™‚

 33. Die trui uit SVDZ 2 staat ook op mijn verlanglijstje.
  En met dit mooi stofje kan hij helemaal niet meer stuk.
  PS ik volg je blog al een tijdje en sta altijd weer paf van je maaksels.

 34. Super mooi….. het kan zo in de winkel. En eigenlijk moet het niet altijd voor de kindjes zijn hΓ¨. Ik heb hier een pa en schoonpa die zot zijn vogeltjes. Dus ik zou ovenwanten maken met die halve meter πŸ˜‰

 35. Dit is echt prachtig, helemaal mijn ding!!! Ik heb dat stofje al liggen in mijn kast dus ik laat de kans om het te winnen aan de anderen maar ik kon het niet laten om toch even te reageren omdat het zo mooi is πŸ™‚

 36. Supermooi!
  Allez, Supermooi fotomodelleke, met een supermooi jurkje in een supermooi stofje..
  Wat wil een mens nog meer! πŸ˜‰

  Mocht je dat stofje echt niet kwijtraken (ahum ahum), wil ik me wel volledig vrijwillig opofferen…

  Of toch gewoon maar mijn gokje wagen πŸ˜‰

  Verder wens ik je een fijn weekend en veel succes met al je mooie naaisels!

 37. Mooi gemaakt zeg! Ik hoop het boek morgen te ontvangen πŸ™‚
  Ik weet ook al wel wat te maken van het stofje: kleine toilettasjes die gevuld kado gedaan worden aan kleine meisjes. Ik moet er nog heel wat en wil ze graag allemaal verschillend maken, zodat niet 1 meisje uit de klas dezelfde heeft.

Comments are closed.