Lekker ingeduffeld (+ de uitslag van de give – away)

Ik maakte een hele tijd geleden al, een lekker warme winterjas voor Hanneke.
Alleen trok ik nog geen foto’s.


Het patroontje komt uit een oudere Young Image (2012/2013 denk ik). 


Het is een langer manteltje met stolpplooien en 2 knopenrijen.


Ik gebruikte een mooi mantelstof van Anne Kurris of Strass (geen idee meer) van Mon Depot.
Als voering gebruikte ik een ultrazacht dekentje van de Zeeman. Voor de mouwen werd het gewatteerde voeringstof, dat glijdt wat beter.
De jas is hier omgedoopt tot de “Prinsessiajas” . Ik vermoed dat het met de brede zigzagband te maken heeft die ik gebruikte in de taille, in de plaats van paspelband :-).
De prachtige knoopjes komen van Het Goedkope Huis in Weert (NL).

De jas is nog iets aan de ruimere kant, maar de maten gingen van 92 naar 104 en ik koos voor de grootste maat. Hopelijk kan ze er zo vlotjes de winter mee door.

De mooie muts, die maakte Hanne haar Tantje voor haar (mijn zusje).

Er kwamen veeeeel reacties op de give – away, de winnaar is:

MULTIVROON

Je mag me een berichtje sturen via de facebookpagina van KaatjeNaaisels

17 thoughts on “Lekker ingeduffeld (+ de uitslag van de give – away)

  1. Ik heb dat jasje ook gemaakt voor mijn dochter en heb er twee gemaakt omdat de eerste niet paste. Ik vond dat rare maten maar het was een te mooi modelletje om te laten schieten. Een vraagje bij jou lopen die knopen schuin waardoor de voorflap niet parallel loopt met de naad. Ik deed dat wel omdat dat op het patroon zo moest maar daardoor was je jas op haar middel te smal. Had jij dat ook of vond je dat gewoon mooier schuin?

  2. Woehoe! Wat leuk, dank je wel! Blij dat ik dit berichtje niet heb gemist want de techniek hapert een beetje aan mijn kant.

    En wat een lief meisje in een mooi jasje! Grappig zo'n knallende voering ook 🙂

    1. Het is binnen gekomen! Joepie! En super bedankt voor het extra stofje, heel lief, was niet nodig, maar natuurlijk ook heel blij mee 🙂

    1. Ik kijk op TV enkel nog naar de slimste mens, ik werk niet fulltime, er staat weer een berg strijk te wachten en ik heb echt wel rustige en brave meisjes die bij me op de naaikamer met de ficher price mannetjes komen spelen. 🙂 en een lichtelijke verslaving 🙂

Comments are closed.