Hiep hiep hoera! Hanne is 3 jaar!

Mijn lief klein patatje, het kind waar we lang voor hebben moeten oefenen…
Het kind dat dan ook nog eens 5 dagen te laat kwam…
Het kind dat tot haar 18m borstvoeding kreeg en daar volop van genoot (en ik ook).


Het koppige, maar o zo vrolijke kind,
dat thuis het grootste lawaai heeft, maar bij de juffrouw niks zegt.

Maya de bij – groupie, grote fan van haar grote zus,…
Eet graag frietjes en taart en niet graag broccoli of boontjes.

Danst als ze haar Charles salopet aanheeft automatisch van Plop,

roept op ter luidst als papa thuiskomt.

Onze Hanne is al 3!

 

 Uiteraard maakte ik een jurkje voor haar verjaardag. De stof was al heel snel beslist: het werd Michael Miller, gekocht bij Daaidieka. Echt supermooi met die gouden bomen.
 Met het modelletje zat ik al een tijdje in mijn hoofd. Ik haalde de inspiratie bij Fred en Ginger.
De jurk in kwestie vond ik zo mooi, maar ze begon pas bij maat 4 jaar.


Het heeft me toch een tijdje denkwerk (in bad, in bed, in de douche, …) gekost om uit te dokteren hoe ik het ging doen. Ik had het mezelf een pak makkelijker gemaakt als ik de jurk niet zou voeren, maar het is herfst en de stof is niet erg dik. 
Ik begon met de basisjurk uit SVDZ1 en verbrede die in de taille totdat ik een rechte A – lijn kreeg ipv de gecentreerde uit het boek. Ik tekende er ook kapmouwtjes bij.
Ik tekende bovenaan een boordje en knipte zo de patroondelen uit.

Voor de flap tekende ik een driehoek met plooien. Het knopenpad is 2cm breed en sluit met gouden kamsnaps.
Dan maakte ik een gewoon A lijntje met voering. en flap. Eens die in mekaar zaten maakte ik de polosluiting door de 2 lagen stof (brr, spannend zo knippen in een bijna afgewerkt kleedje). 

De binnenkant voerde ik met een mooi stofje van bij Bellelien. Normaal doe ik dat niet , voeren met designerstof, maar voor een verjaardagsjurk maak ik al eens een uitzondering.
De binnenkant vind ik eigenlijk bijna even mooi als de buitenkant.

Daarna stikte ik de 2 jurken aan mekaar om een tunneltje te bekomen voor de elastiek. 


Het was groot feest met mooie cadeautjes. Hanne kreeg van ons een garage met auto’tjes. Verder zullen we het er op houden dat Maya de bij, weer goed centen verdient heeft vandaag :-).

Deze knapperd was ook op het feest met een mooi hemdje van zijn tante Kaat :-).

En natuurlijk was er ook taart, die met veel smaak gegeten werd… 

3 jaar al, wie kan dat nu geloven….

41 thoughts on “Hiep hiep hoera! Hanne is 3 jaar!

 1. Gefeliciteerd met je grote kleintje! En alweer een prachtig jurkje! Ik zie dat je een liefhebber van mooie stofjes bent, inspirerend. Ik vind het zelf altijd zooo moeilijk kiezen als ik de overdaad in de winkels zie.

  Op mijn blog geef ik op het moment 50$ shoptegoed bij de Fat Quartershop weg, ook iets voor jou?

 2. Heel erg mooi! Ik heb dit koraalrode stofje ook nog liggen thuis, maar was van plan om er een kleedje voor mezelf mee te maken. Ik had het ook nog in het blauw, maar dat werd ondertussen verwerkt in een Tinny dress voor de dochter (http://mesewlovely.blogspot.be/2014/11/the-i-heart-marcel-marlier-sew-along.html). En we hebben precies wel vaker dezelfde smaak, want dat hemdje heb lijkt enorm hard op het hemdje dat ik voor mijn neefje gemaakt heb (http://mesewlovely.blogspot.be/2014/10/een-trio-van-theos.html) 😉

 3. Wow, wat een prachtige prinsesjesjurk! Dat stofje is er dus ook in het roze..kwam hem al in verschillende uitvoeringen tegen en twijfel over de grijze of petrol..Dat goud doet het hem 🙂 Proficiat ook met de kleine muis!

 4. Gefeliciteerd! Hier wordt er aanstaande donderdag ook eentje drie jaar. Wat gaat het snelhé. Het jurkje is werkelijk prachtig!! Wou dat ik dit ook kon zeg.
  Groetjes Daisy

 5. Oh, ik herken dat, denken in de douche, in bed, …
  prachtig resultaat levert dat op, zou voor iedereen kunnen, jong en oud.
  onze oudste werd 11 en liet ook 5 dagen op zich wachten. Proficiat, 'kleine grote' meid!

  1. Ik zou dat kunnen. Maar ik denk dat het probleen wat is, dat ik veel op het gevoel teken, dus wat verhoudingen en andere afmetingen betreft, kan ik moeilijk op voorhand zeggen hoe groot iets moet zijn ofzo 🙂 . Ik zou eens wat boeken over patroontekenen moeten kopen…

 6. Prachtig! Hij zou zo te zien zelfs aan beide kanten gedragen kunnen worden 😉 Gefeliciteerd met jullie grote dochter!

 7. Hip, hip, hoera voor Hanne!!!
  En wat een prachtig staaltje naaien weer! Ik vind ze mooier dan de versie van F&G 😉 Echt superknap gedaan!

Comments are closed.