Naaien voor een tiener

Net zoals zij, heb ik al een grote dochter, die mijn naaisels niet altijd meer zo kan appreciëren. 
Julie hare smaak heet “Coolcat” maar, sorry voor de fans, dat komt er hier niet in. Het doet daar pijn aan mijn ogen en hoewel we hier wel van wat bling bling houden, kan ne discobol daar niet tegen op.
Stof kiezen voor Julie, dat is ook niet gemakkelijk. Dan meent ge iets tof gezien te hebben, is het weer niet goed. Maar koopt ge ne lap Fireflies van Michael Miller, moet ze er ne rok uit hebben (pas op, ben fan van die stof hoor, maar niet voor ne 10 jarige). Schoenen kopen al net van hetzelfde. Ik denk: ze zal wel van die toffe lage laarsjes willen, wat stoerder zo. Julie kiest klassieke lange laarzen.

Ik nam haar dus mee, naar het Goedkoop Huis in Weert (NL) en we gingen daar op zoek naar een tof gebreid stofje. We vonden dat zelfs, met glitters en al. Het is geen tricot, maar echt zwart gebreid stof met een glitterke er in. Wat doorzichtig want niet echt vast gebreid, maar volgens Julie wel lekker warm. 

Ik had al langer een Julia met ritsen aan de schouders in gedachten, dus die brachten we ook mee. 
 
Na wat nadenken, besloot ik de halsboord weg te laten en in de plaats extra naad te tekenen (de breedte van de halsboord.
De ritsen werden gewoon tussen de schoudernaad gezet. Ik werkte af met niet – rekbare bias die ik volledig naar binnen plooide. Het stofje is nogal rekbaar en ik heb toch een rits die open kan. Zo blijft de hals mooi in vorm.
Ik naaide de trui in mekaar met het naaimachien en overlockte daarna pas, ook weer omdat de grofgebreide stof anders misschien te snel gaat scheuren bij de naden.
 

Maar ze is er content mee. De vraag: Mag ik hem aanhouden? na de fotoshoot, zegt altijd genoeg he.

21 thoughts on “Naaien voor een tiener

 1. de cool-cat periode gaat vanzelf over – zeker als je er niet te veel tegen in gaat 🙂
  maar dit is inderdaad toch weer zo (veel) mooier…

 2. Echt een goed idee voor een tiener : de stof en de ritsen. Mooi shirt ! Ik heb hier ook een Coolcat-en Large-minnende kleindochter van iets meer dan 8 jaar , maar een kledingvoorkeur van een 13-jarige. Haar keuzes matchen dit najaar vrij goed met het modebeeld : nepleer ; nepbont; mix en match van stoffen. En ja : wij gaan regelmatig kijken en passen in Coolcat….;-) (nog net geen oordopjes mee) om vast te stellen dat haar niets past. Want Coolcat tailleert enorm klein. Maar ondertussen praten wij wel over wat leuk/niet leuk ; handig/onhandig is bij de gepaste kleding.
  En om terug te komen op jouw Julie ?
  Mag ik het rits-idee van je pikken ?

 3. Heel mooie trui. Mijn 8-jarige dochter is er ook zo eentje met een eigen voorkeur en goesting als het op kleding aankomt. De julia trui vind ze dus absoluut niet mooi van model, de stofjes die iedereen er voor gebruikt dan weer wel…

 4. Ik zit hier in hetzelfde schuitje!Leonie is nog niet erg kieskeurig, maar ik wil wel dat ze er even mee weg kan … Nog een jaartje en ze loopt tussen mijn leerlingen rond. Nu veel moeite om geschikte patroontjes te vinden, nog even doorbijten en dan neem ik maatje 34!

 5. Ik vind deze versie geslaagd hoor!Nog even wachten en dan wil ze uit de dames collectie kleren hebben,hier bij de 17 jarige dochter is dat zo ….en dan lenen ze al eens iets uit jou/mijn kast hoor 😉

 6. Heel geslaagd! Ik hou mijn hart al vast voor over een paar jaar… Hopelijk kan ik dochter – en zoonlief wat in de richtig van mijn smaak duwen 😉

Comments are closed.