Patroontest Maëlle

Mevrouw Ienemiene heeft een nieuw jasjespatroon uit. Toen ze een oproep deed voor testers, heb ik me onmiddellijk aangemeld. Ik maak, na kleedjes, heel graag jasjes. Die worden hier veel gedragen.


Ik vind het heel, heel erg mooi. Het is een korter jasje en het staat heel deftig.
An vroeg me om een zomerjasje te maken, met plooitjes voor Julie (dat is maat 140).
Hoewel de rimpeltjesversie me eerst meer aansprak vind ik dat deze heel mooi geworden is.

Julie en ik gingen naar “Het Goedkope Huis (Weert, NL) omdat ze daar enorm veel jassenstof hebben. Deze stof is iets gelijk Gabardine, maar wat waterafstotend. Ze kostte ook maar 2,5 euro/m en lag ergens achteraan op een rek, maar Julie haar alerte oog had de rol vrij snel gespot. 


Een roze jas dus. Nu ben ik niet vies van wat roze, maar ik had toch wat schrik voor “teveel”.
Daarom combineerde ik met zwart – witte paspelband, zwart – witte knopen en wit met zwarte sterrenstof.

Het enige dat ik aan het patroon veranderde, zijn de zakjes in de zijnaden. Die zitten niet in het patroon, maar Julie heeft er wel naar gevraagd. Ik gebruikte de beschrijving en de patroondelen van het Jackie jasje.


Het patroon is erg duidelijk en de uitleg is heel erg uitgebreid, het kan niet mislopen!
De onderkant wordt op de manier afgewerkt die je meestal ziet bij blazers en deftige jassen. Nu heb ik hier eindelijk eens een duidelijke uitleg over (en geen burda – chinees).

Het wordt weer een dikke hit, dit jasje, dat ik het u voorspel!

Follow on Bloglovin

18 thoughts on “Patroontest Maëlle

 1. Mooi! En weer een totaal andere versie 🙂 Ben al benieuwd wat je van de mijne gaat vinden… Zakken mis ik ook wel in dit patroon.

 2. mooi dat roos! Ik ben iets midner fan van de combinatie met dat zwart maar smaken verschillen nu eenmaal eh 🙂 Topidee van de zakjes wel! Ga ik denk ik ook doen in mijn model!

 3. Nog één die al af is, straf! En weer zo'n mooike! Ik ga nu toch wijselijk mijn bed in, de rest is voor het weekend 🙂 . Benieuwd naar al de andere die nog gaan verschijnen!

 4. Gij straffe madam! Ik heb me niet durven opgeven – vond het allemaal wat krap in tijd 🙂 – daar heb ik nu dikke spijt van! Machine hersteld geraakt?

 5. Super mooi! Nu ga ik gelijk doordoen, het patroon ligt al op de stof, maar verder geraakte ik nog niet. En ja, ik was al hetzelfde van plan, zakjes in de zijnaad! Ik heb daar wel geen basismodel van, maar dat kan nu ook niet zo moeilijk zijn zeker?

  1. Nee, helemaal niet moeilijk met je stikoefening uit de klas bij de hand!
   En er is ook nog je cursus en het handige naaiboek!
   Dit jasje wordt weer overal een echte topper!!! SUCCES!!!

Comments are closed.