When Lotta meets June

Soms krijg ik zo een ingeving. Dan vloeien ideeën samen moet dat uitgevoerd worden.
Na het maken van mijn eerste June Dress en de Lotta jurkjes was dit een logisch gevolg.
Een perfect huwelijk zo blijkt…


Ik nam de June dress uit La Maison Victor en tekende een nieuwe halslijn en zakjes met flappen aan het rokdeel, net zoals bij de Lotta van Compagnie M.
Ik verlengde het bovenstukje ook met 4 cm (en het rokdeel dus ook 4 cm korter).

De stofkeuze was niet moeilijk. De prachtige Cloud 9 stof van bij Georgette zat al een tijdje in mijn hoofd en nu was er het ideale moment om ze te kopen.

 Ik combineerde met rozige effen stof, ook van bij Georgette.
       

Ik behield de plooien en maakte geen rimpels zoals bij de Lotta jurk, om het pofeffect rond de buikzone te elimineren :-).

Liefde op het eerste gezicht, deze jurk en ik, Lotta en June….

Follow on Bloglovin

36 thoughts on “When Lotta meets June

 1. mag ik eens iets vragen? hoe diep loopt die nieuwe halslijn naar beneden? gezien ik wat zwaarder ben van boezem, is dat misschien wel flatterender dan de hoge halslijn van de June dress. Ik zou hem heel graag willen maken voor een feestje volgende week (als grote test, want ik naai nog niet zo heel lang). alvast bedankt voor een antwoordje!
  groetjes,
  sarah

 2. Aha!! JIJ bent met mijn stof van bij Georgette'ke gaan lopen! 😀 (Ik bestelde recent 2.5m en kreeg een mailtje dat er helaas net maar 1.5m meer beschikbaar was…) Dus heb ik er nog een andere draai aan moeten geven :-D. Mooi! Is ie gevoerd, de jurk?

 3. Holy … !! Wat is dit schrikken , zeg : ik stak vandaag de June Dress ook in elkaar ( allé , halfweg zit ik 😉 ) ……. met écht waar … een identieke ´twist´ eraan !
  Ik maakte het bovenstuk eerst uit baalkatoen en de hals was me te hoog gesloten voor een wat grotere cup .
  Dus hup , schaar erin en toen ik een knip naar beneden gaf , vielen de flapjes zo mooi open en behield ik die dus .
  Ben eens gaan kijken naar die Lotta en ja , zelfde principe 😉

  En wil je nog eens wat weten ? Bij die baalkatoenen versie bleek het bovenstuk dus ook wat te kort te zijn en verlengde ik met 5 cm , hahaha !
  Ik wou dat je het hier kon zien liggen .
  Mijn dag is superleuk afgerond !
  Je komt bij mijn lijstje van ´toppertjes van blogs´ 😀

 4. Super! Die halsopening van de Lottajurk is ook gewoon te mooi om het niet te willen gebruiken… Heel schone stof, trouwens! Ik heb altijd een beetje schrik van felle kleuren, maar in combinatie met dat pastelroze zie ik het mezelf ook nog dragen 😀

Comments are closed.