June dress van La Maison Victor en uitslag GIVE – AWAY!

Ik zal eerst even de winnaar bekend maken, dan kunt ge dan op uw gemakske verder lezen:

Irena – jij mag me een mailtje sturen op kaatjenaaisels@gmail.com!

Jouw little black dress (uit Homemade Wardrobe) is mijn absolute favoriet! Al die kinderkledij is wel leuk maar stiekem vind ik het veel fijner als mama’s eens voor hun eigen achter het naaimachine kruipen ๐Ÿ˜‰ Daar kan ik heel wat inspiratie voor mezelf uit putten!

En om Irena nog gelukkiger te maken: een kleedje voor mezelf ๐Ÿ™‚

De jurk komt uit de nieuwe editie van La Maison Victor. Ik kocht hem gisteren en naaide ze vandaag in mekaar. In mijn favoriete Petit Pan stofje van uit de Petit Pan winkel uit Antwerpen.
 Ik heb nagemeten op het patroon zelf om de maat te kiezen, want ik vertrouw niet meer op maattabellen. Ik kwam uit op mijn confectiemaat namelijk 38. Ze past perfect. Ik heb er niets aan moeten veranderen.
De ruguitsnijding vind ik echt supermooi.
De blinde rits zit in de zijnaad. Daarom moesten de armsgaten anders afgewerkt worden dan ik normaal doe.
In het boekje staat gelukkig een veel duidelijkere uitleg dan ik bijvoorbeeld Burda of Knipmode.

En voor ge stof gaat kopen: In het boekje staat dat ge 250cm stof nodig hebt voor dit kleed. Nu weet ik niet waar dat stof dan in moet gaan maar ik kwam met 130cm toe (met een stofbreedte van 150cm). Het belegje is wel in een ander stofje.

Omdat mijn stofje nogal soepel is heb ik de zoom afgewerkt met bias aan de binnenkant. Zo blijft het rokdeel toch wat mooier “staan”. 
Man ik ben er weer content mee!
Follow on Bloglovin

38 thoughts on “June dress van La Maison Victor en uitslag GIVE – AWAY!

 1. Mooi kleedje en een heel leuk stofje ook. Ik vond de hoeveelheid stof ook belachelijk veel, ik heb zelf ook een stuk stof van 1m50 op 1m50 gebruikt. En heb er nog een babykleedje en lapjes voor over potjes confituur te doen uit gekregen. Lichtjes overdreven ๐Ÿ˜‰ haha!

 2. Hey ik ben bezig aan deze jurk, ze is zo goed als af, maar ik zit in de knoop met het beleg aan te naaien (ben een beginner vandaar denk ik) de kant van de rits krijg ik niet in orde, ik zat zelfs even in de knoop en heb het moeten losmaken, kan jij me helpen ?

  1. Ge hebt die 6 stukken die het achterpand en voorpand vormen. Ik heb de onderrand van al die stukken gemeten en opgeteld en vergeleken met mijn eigen taille. Ik deed hetzelfde voor de borstomtrek.

 3. Heb een rits van 22cm liggen, zou dat lukken om het kleed daarmee dan aan te krijgen, of zou dat iets te optimistisch zijn? ๐Ÿ™‚
  Heel mooi gedaan!

 4. supermooi … Stof ligt in zwarte versie op mijn naaitafel ! Dit wordt dus de jurk die ik er mee ga maken, tenzij het toch het fushia roze linnen wordt voor deze zomer en het zwarte voor een winterversie ervan …. keuzestress ๐Ÿ™‚

 5. Ik kocht vrijdag het boekje en dit kleed staat ook op mijn verlanglijstje. Maar eerst nog enkele andere projecten afwerken. Jouw versie is zeer mooi geworden.

 6. Ik begin altijd vanonder te spelden en zo naar boven toe. Gewoon de bocht volgen en veel speldjes steken. Dan rustig stikken. Door die bocht creรซer je plaats voor je borsten ;-).

  1. Hoi, bedankt voor de tip, het is me gelukt, nu de rits en het beleg nog en mijn jurk is klaar,

 7. Mooi en nu ik hem zo gemaakt zie ben ik helemaal overtuigd van het model., maar ik ben er ook aan bezig en het lukt me niet zo goed, heb al een probleem bij het voorpand, krijg pand B niet zo mooi aan A gemaakt, er klopt precies iets niet. Heb jij hier misschien een antwoord op om me verder te helpen.
  Leuke blog trouwens, met mooie modelletjes ook voor de kleine meisjes. Al wat inspiratie op gedaan !!!

 8. Gewรฉldig mooi, wauw! Daar zou ik wel wat geld voor over hebben, een passend kleedje in een petit panneke… super!

 9. Had hem ook al zien staan in de maison victor. Ik was niet echt overtuigd maar als ik nu jouw creatie zie ben ik toch overtuigd. Komt op mijn to-do lijstje. Supermooi gedaan.

 10. Oh, weeral zo'n topjurk! Dit fleurt mij helemaal op na een dagje vlijtig blokken ๐Ÿ˜€ ik heb je ook net een mailtje gestuurd ๐Ÿ™‚

 11. Zo mooooooooi!!!! En dit is ook nog altijd รฉรฉn van mijn favoriete stoffen ๐Ÿ˜‰
  Misschien binnenkort eens iets voor mezelf proberen…
  Is dat veel moeilijker dan kinderkledij?

  1. Dat weet ik dat het een van uw favoriete stofkes is :-). Het stikken op zich is niet moeilijker, maar zorgen dat het fatsoenlijk past is de moeilijkheid aangezien wij dames borsten, heupen (en een buikje) hebben :-). Ik moet toch regelmatig een patroon wat aanpassen… Maar dit nu toevallig niet, dat is voor mij gemaakt ๐Ÿ™‚

 12. Prachtig, prachtig, prachtig, en nog eens prachtig! Als er nu nog eens uw give-awayvraag kwam, dan wistik wat antwoorden ๐Ÿ˜‰

 13. Heel mooi! Ik was ook al aan het verwateren toen ik het zag, maar ik twijfelde wat over de pasvorm. Niet nodig, zo blijkt ๐Ÿ™‚

Comments are closed.