Het mei bloesje in april

Ik heb besloten om wat meer voor mezelf te naaien de komende lente/zomer…
Na aankoop van het boek Homemade Wardrobe was ik direct gecharmeerd door het bloesje van de maand mei.

Ik doorstikte de naden met lichtblauwe draad en werkte af met mooie lichtblauwe knoopjes.

Het bloesje is mooi aan de voorkant, maar de echte blikvanger is de achterkant. De rug is deels open en dat maakt deze verder eenvoudige bloes, toch heel speciaal.

Ik gebruikte een wit katoentje en een heel soepel stofje uit de Strass collectie van Mon Depot.

En nu ga ik aan een jurk beginnen, uit hetzelfde boek…
Follow on Bloglovin

15 thoughts on “Het mei bloesje in april

  1. mooi, ik vind het wel jammer dat de maten niet uitvoerig beschreven staan in het boek, de matentabel is eerder euhm niet erg bruikbaar, heb nu al 2 kleedjes gemaakt voor jonge meisje eruit en beiden te klein, geen flauw idee dus wat maat 30 en 34 dan zijn ( dochter is 12 en draagt 170 of xs normaal)

    1. Ik heb maat 38 en ik maak die ook altijd uit dit boek. Soms moet ik al eens een naadje innemen of beetje uitnemen maar dat is normaal voor vrouwenkleding denk ik. Wat mij betreft komen de maten dus overeen… Maar je hebt zeker gelijk wat betreft de nutteloze matentabel…

Comments are closed.