Little Black Dress

Voor de feestdagen wou ik deze keer echt een jurk voor mezelf maken. De meisjes hebben jurkjes genoeg :-).

Ik begon er vrijdagavond aan en eindigde gisteravond laat.

Het patroon komt uit Home Made Wardrobe van Little Missy Y. Er staan echt alleen maar leuke dingen in dit boek! Alles is duidelijk uitgelegd aan de hand van tekeningen.

In het boek staat alles uitgelegd zonder voering. Ik ging mij eens helemaal geven en deed met voering en alles. Ik knipte wel het beleg uit mijn buitenstof, de rest is Venizia met stretch.
De gaatjes vanboven zijn niet zo moeilijk als ik dacht en maken de jurk echt af.
Ik naaide zelfs de zoom met de hand, zodat ik een blinde zoom kreeg, wat echt wel veel schoner is bij deze jurk. 
De binnekant voor

Blinde zoom

Gaatjes vanvoor

 De mouwboordjes maakte ik uit een restje Petit Pan.


Er is alleen 1 (grote) maar, … in het boek staan geen maattabellen. Het is dus maar wat gokken welke maat je nodig hebt.
Ik mat alles na op het patroonblad en kwam bij een 38 uit, mijn gewoonlijke confectiemaat.
Het kleedje paste op mijn heupen perfect, maar in de taille wat het veel te los. Ik nam de nepen vanachter elk 1cm dieper (4cm in totaal dus) en nam in de taille nog 1cm aan elke kant van de zijnaad. Dat is dus in totaal 8cm. Ook aan de halslijn moest ik wat versmallen. Ik vermoed dus dat ik vanboven wel een 36 kan gebruiken. Maar dat kan je dus op voorhand niet goed meten, vind het echt jammer, want voor de rest een super boek!. 

Even ter verheldering: ik met mijn beperkte eerder beperkte klassieke naaikennis wist dus niet dat “onderarm” betekend: onder de arm, dus de borstomtrek. En die maat klopt dus wel goed :-). 

Ge moogt me ook mijn duffe kop vergeven, mijn peuter besliste vannacht om half 4 om buikgriep te krijgen… 
Stof: Het Stoffenhuis
Knoopjes en kousen: Veritas

10 thoughts on “Little Black Dress

    1. Ja maar ik zag alleen onderarmlengte staan, waar ik niks mee ben. Maar blijkbaar is dat dus een dikke fout en moet dat de tailleomtrek zijn, waar ge natuurlijk al iets meer mee zijn :-). Maar dat hoorde ik dus pas vandaag

  1. Wat een mooi kleed!!!
    Ik koop geen boeken/patronen meer zonder maataanduiding. Op voorhand opmeten doe ik toch niet en versmallen is niet mijn ding.
    Liefs, Veerle

Comments are closed.