Rokjesparade

Vandaag maakte ik restjes op.
Hanneke  heeft genoeg met een lapje stof van 25 X 110cm voor een rimpelrokje.
Ik ben niet zo voor boordstof aan een rokje maar voor Hanne met peuterbuik wel ideaal, want dat blijft mooi zitten en zakt niet onder dat buikje. Ook voor toekomstige potjestraining ideaal.
Het eerste rokje door mijn model geshowd is een rimpelrokje met een tailleband met elastiek.
Het stofje komt van bij Bambiblauw
Het tweede rokje is ook een rimpelrokje maar met oranje boordstof als tailleband.
De stof komt van bij de Stoffenfee, de boordstof van Sjiekebiele.
Hier zie je al een glimp van het rokje.
 Hier van de rest van het model
Ze laat u ook al het laatste exemplaar zien:
Dit is een ballonrokje met oranje voering en een tailleband uit boordstof.
Het stofje is mijn geliefde Hanako Rouge van bij Huisje Creatief.
De voering komt van bij het Stoffenhuis.
De boordstof van bij Roos en Violet.

Om longsleeves te verwisselen hadden we allebei geen zin šŸ™‚

2 thoughts on “Rokjesparade

    1. Neen geen patroon gebruikt. Ik nam voor de buitenstof de lap van 110 op 25cm stof en rimpelde de bovenkant tot 52cm ( = de omtrek van Hanneke haar buikje + 4cm) zoals de andere rokjes. De onderkant rimpelde ik tot er 80cm overbleef.
      Het voeringstof knipte ik 4cm korter (dus 110 x 21cm) waar ik de bovenkant ook weer rimpelde tot 52cm en de onderkant tot 80cm. Dan heb ik eerst van beide lappen de zijnaden gestikt. Daarna de onderkanten met de goede kanten op mekaar. Als je dan de bovenkanten op mekaar schuift van de 2 rokjes gaat de buitenstof automatisch wat mee naar binnen. Die bovenkanten heb ik dan voor het gemak bij mekaar gezigzagt en daarna de tailleband er aan gestikt.

Comments are closed.