Pimped out, chromed out buggy’ke

Julie kreeg toen ze 1 werd een buggy’ke voor met haar poppekes rond te rijden.
Julie is ondertussen 9 jaar en om een of andere reden is dat buggy’ke hier nog altijd en heeft het 2 verhuizen meegemaakt.
Nu begint Hanne daar natuurlijk mee rond te rijden. Maar dat buggy’ke heeft al 3 winters gewoon buiten gestaan, ergens onder een afdakske en ziet dus niet meer uit. 
Om niet te zeggen vies, vuil en vettig en bovendien zat er een scheur in.
Geen enkel kind verdient zo een buggy’ke, en omdat het onderstel wel nog mooi is, maakte ik een nieuw zitje.

Zo kan pop weer in stijl op wandel

Voor het patroon, tornde ik gewoon het oude zitje los. Het zijn gewoon 2 delen die tegen mekaar zitten met bias. Opdat pop niet uit hare buggy zou vallen, stikte ik voor de lintjes 2 stukken bias tegen mekaar. De ringetjes gebruikte ik van de oude buggy.

Ik nam het patroon dubbel zodat de achterkant ook mooi is. Zigzagde de 2 delen tegen mekaar zodat ik terug precies 1 lap stof had. 
 
Ik bespoot heel het ding nog eens met HG Textiel, vuil en waterdicht die ik nog overhad van de boekentas. Ik bevestigde het zitje aan het onderstel met kamsnaps, zodat het gewassen kan worden moest het toch vuil worden.Bij het oorspronkelijke model kon dit niet.
En voor de goede verstaander: normaal praat ik niet gelijk Astrid Bryan. šŸ™‚
Stof: Appeltjes – Robert Kauffman bij het Stoffenhuis
Bloemetjes – op facebook van iemand
Bias: Vertias
Follow on Bloglovin

2 thoughts on “Pimped out, chromed out buggy’ke

  1. Ik kwam toevallig bij je terecht vanwege dit blog. Mijn zoontje heeft namelijk een buggy (en een grote zus ;)), maar die is roze. Ik zit te denken om een blauwe inhoud te maken. Ik durf t alleen niet zo goed aan de oude (die net 1 dag oud is) daarvoor uit elkaar te halen :-/. Leuke blogsite, ik kom vaker kijken.

Comments are closed.