Zusterliefde

Ik vertelde al eens dat ik een paar dingen voor mijn zus ging naaien. Eindelijk heb ik al mijn opdrachten volbracht. Ik kreeg een bestelling voor 2 rokjes en 2 kleedjes.
Taak 1: Stof kiezen. We gingen samen naar het Stoffenspektakel in Maastricht en kochten voor leuke prijsjes wat stofjes. 
Taak 2: Patroontjes kiezen. Mijn collectie Burda’s en Knipmodes is nog niet zo uitgebreid. Maar uiteindelijk hebben we toch leuke dingen gevonden. 

Taak 3: Meten. Zus opmeten is niet zo moeilijk. Maar die maattabellen kloppen van geen kanten. Dan maar op het patroon meten wat ook niet altijd simpel was als er veel gerimpeld/geplooid moest worden. Er is dan ook bijna bij elk kledingstuk ingenomen/uitgenomen moeten worden. Maar nu past alles
Taak 4: Naaien. Het leukste deel! Ziehier het resultaat!
Het eerste kleedje komt uit Burda 2/2013 . Het is een tricot kleedje. Het stof heeft 2 euro gekost. Daar kunt ge al eens mee experimenteren :-). Maar eigenlijk viel het goed mee… 
Als tweede maakte ik nog eens de Crescent Skirt van Sewaholic. Deze keer voegde ik paspel toe en heb ik al spijt dat ik dat niet bij mijn eigen rok deed. 
Deze rok komt uit het boek: Rokjes! van Neeltje Paulussen. Het is een A-lijn met plooi in het voor- en achterpand. 
Dit patroontje komt uit Burda 4/2013. Het is echt een heel mooi kleedje en fijn om te maken. Heel proper afgewerkt met belegjes en een mooie pasvorm. Het lintje met strikje voegde ik zelf toe om het geheel wat te breken. 
Aha en hier ziet ge dan ook eens een aan foto met mijn zusje! En haar schoon schoenen!

Ik maakte trouwens ook een hele tijd geleden al dit kleedje voor mezelf. Ook schoon he šŸ™‚ Dit stof komt van Het Stoffenhuis