2 keer een half meterke

Ik zag dit Lillestof-tricotje al een paar keer verschijnen in verschillende webshops maar durfde het nog niet bestellen (de prijs voornamelijk: 18,5 euro/meter). Toen verkocht iemand op facebook een half metertje vlindertjes en een half metertje streepjes voor een leuk prijsje en kon ik mijn slag slaan. 
Maar ja, wat doe je met een half metertje? Voor Hanne opties genoeg, maar deze wou ik voor mezelf. 
Gelukkig heb ik niet al te lange benen en jaja ik kwam toe.
Als patroon gebruikte ik het A-lijn rokje van Madame Zsazsa en knipte een maat kleiner dan ik in katoen heb. Ook kon ik 10cm van de zoom afdoen. De maten vallen groot dus hier knipte ik een 34 (jeuj!).
Ik knipte de rok op de beleglijn en stikte er een dubbelgeplooide band van 20cm aan vast in streepjesstof.
Omzomen gebeurde met de tweelingnaald. Het rokje was op minder dan een uurtje klaar maar ik vind het prachtig :-). En denk dat ik toch 1,5m ga bestellen voor een Burda 7828.
Er moest natuurlijk weer eentje met zen pollen aanzitten šŸ™‚