Mijn eerste Ottobre :-)

Ik kocht  voor de eerste keer een Ottobre. Schandelijk, ik weet het. Ik kocht hem eigenlijk omdat er leuke dingen voor baby’s instaan, en er zijn er nogal wat onderweg in de kennissenkring. 
Julie was op slag verliefd op de jurk op de voorkant. Ze koos een tijdje geleden het stofje op het Stoffenspektakel in Hasselt, niet mijn favoriet, maar ja. 
Het was nog even wachten op een patroontje voor een metertje stof. Deze lukte goed, gelukkig wordt op het Stoffenspektakel over het algemeen nogal ruim geknipt :-). 
Hopelijk is ze er blij mee, straks krijgen jullie nog een aan – foto… 

                                          

Hier is de foto met model. Maar bovenstaand jurkje had toch nog aanpassing nodig. Oorspronkelijk maakte ik een 134 maar met de lengte van een 140 omdat dat is wat Julie het meestal draagt. Ik had haar niet nagemeten.
Het lijfje bleek uiteindelijk toch wat  te lang naar mijn zin en ik heb de boel dan maar los getornd en 6cm ! van het lijfje afgedaan.
Het is dus het patroon van Ottobre met: het lijfje in de breedte maat 134 (maar zonder naad aan de zijkant) en in de lengte maat 122, rokdeel in de lengte maat 140. Begrijpen wie kan, maar zo past het het mooist.

Ook mijn model heeft nog wat oefening nodig šŸ™‚